Ringkøbingløbet 2020

Sponsoreret:

Hvis du også synes, at februar har været tung at slæbe sig igennem, fordi himmel og hav har stået i et, kan jeg afsløre, at den forgangne måned satte rekord for mest nedbør i en februar nogensinde i Danmark. Så vi klandrer dig ikke. Ikke desto mindre kan vi ikke ændre på vejret, men derimod opfordre til at se fremad mod sommeren, hvor spændende arrangementer udfolder sig i Ringkøbing og omegn. Én af dem vil vi her sætte fokus på nemlig KDAK Classic eller med rettere Kongelig Dansk Automobil Classic.

En traditionsklub

KDAK Classic er nærmest ældre end februar måned selv. Traditionsklubben blev nemlig stiftet i 1901 og er Danmarks største, ældste og mest prestigefyldte biltræf for ældre biler samt motorcykler.  Siden da er der løbet meget vand i åen, og løbet har genvundet plads i kalenderen hvert år siden 1968 med op til 150 forskellige deltagende køretøjer. Den nuværende udgave af KDAK Classic har især fokus på møde -og udflugtsaktiviteter. KDAK fremhæver, at aktiviteterne udformer sig i at bevare, fremvise og nyde køretøjerne med deres historisk interessante baggrunde i alverdens prisklasser fra diverse fabrikanter. For de som er bosat i Ringkøbing, behøves hverken veteranbil eller bil, hvis man er interesseret i at deltage i løbet, da foreningen har hjemstavn i byen. Dog er arrangementet henvendt til alle med interesse for både veteranbiler og sågar veteranmotorcykler.

KDAK Classis 2020 programmet

KDAK Classic har endnu ikke oplyst det endelige program, men kæm jer ikke , da de foreløbige tiltag allerede er super interessante. Torsdag vil der være aftencruise med efterfølgende opstilling og parade. Fredag er der såkaldt skønhedskonkurrence, hvor der er rig mulighed for en god snak med både tilskuere og dommere. Samme dag er der arrangeret hestevognstur for de som har fået ondt i foden af at sparke dæk eller er kommet med på slæb. Lørdag starter selve løbet, hvor en 100 kilometerlang rute gennem Ringkøbingegnen lægger grundlag for årets optog. Derudover skal I ikke snydes for det såkaldte Old Timer Expert Class, hvor deltagerne tidstypisk er udklædt i forlængelse af deres biler med en tilhørende præsentation af den samlede pakke, som vurderes og bliver bedømt.

Sæt kryds(er) i kalenderen

Selvom, at det kan synes at have lange udsigter til løbet, står initiativtagerne for en lang række andre bilrelaterede tiltag. For inden, at den 52. udgave af Ringkøbingløbet anno 2020 løber af stablen den 23-26 juli, er der rig mulighed for se meget mere til veteranbilsuniverset andetsteds. Allerede den 21-23 marts kan man lægge vej fordi Messecenter Fredericia i Dronning Margrethe Hallen, hvor der afholdes Bilmesse og Brugtmarked. KDAK Classic og dens bestyrelsesmedlemmer har forskanset sig en stand og byder på motor -og forsikringssnak. Hvis den knap to timer lange køretur fra Ringkøbing til Fredericia trækker tænder ud, afholdes adskillige Motor Café aftener i netop Ringkøbing, hvor man har mulighed for at vise sine klassiske køretøjer frem.

Mulighed for deltagelse

Hvis du går med en veteranbilsdrøm i maven, og endnu ikke har erhvervet dig drømmebilen, kan du med fordel besøge Vores Ringkøbing, hvor du kan få opfyldt netop den drøm. Tilmeldingsblanketten kan du finde inde på KDAK Classic’s hjemmeside, hvor du har mulighed for at tilmelde dig og din bil de arrangementer, som du finder passende over weekenden.