Hvordan vælger jeg den bedste bil for mig?

Hvordan vælger jeg den bedste bil for mig?

Sponsoreret:

Det kan være svært at skulle købe ny bil, hvis ikke man har særlig meget forstand på biler. Står man i denne situation, så er det ikke helt nemt et lokalisere et godt tilbud, og i den grad heller ikke finde frem til, hvilken bil der er bedst til ens behov. Der opstår mange ubekendte, og det kan være belejligt med en hjælpende hånd, hvis ikke man er helt bekendt med bilbranchen – du skulle jo helst gerne finde den rigtige bil til netop dig. Det er nemlig super tilfredsstillende at køre ud fra forhandleren, velvidende at have gjort en god handel, og være tilfreds med sit køb.

Der er mange overvejelser at gøres sig, og det kan være en meget god idé at researche lidt før man køber en ny bil – ikke blot for at finde den rigtige bil, men også for at finde ud af, hvad du reelt set kan få for din gamle bil. Det er nemlig ikke altid, at forhandlere betaler dig nok for din gamle bil.

Få mest ud af din gamle bil

Det er et spørgsmål mange stiller sig selv, når de skal købe ny bil – hvordan sælger jeg min bil? Skal jeg sælge til forhandleren, eller forsøge at sælge den privat. Der er ingen tvivl om, at har du egenskaberne og viden nok til at selv sælge bilen, så er dine chancer for at få mere for den større ved, at gøre det på den måde.
Hvis en forhandler skal opkøbe din bil, så skal forhandleren også tjene lidt penge på det, ellers vil de ikke tage den i bytte. Det betyder altså, at de sjældent betaler bilens reelle værdi, netop fordi der skal være en avance for dem i sidste ende.

Hvis du har en gammel spand der ikke er meget mere værd en skrot eller 10-20.000 kr. så er det måske ikke altid værd at forsøge at sælge privat, og der kan du blot give den i bytte.

Ny eller brugt bil – hvad er bedst?

Hvad end man skal købe en ny eller en brugt bil er et af de store spørgsmål. De fleste vil nok helst foretrække en ny bil, men det er også bare en del dyrere at købe en ny bil. Er der så overhovedet nogle fordele ved at købe en ny bil?
Når økonomi udelades, så kan levering af en spritny bil give en speciel tilfredsstillende følelse, som ikke kan matches med en brugt bil. Trække vi dog økonomi med ind i ligningen, så er det også meget dyrere at købe en brugt bil. Man får dog også længere garanti, som du ikke får ved en brugt bil.

Det overordnede råd er: køb en brugt bil, der har kørt omkring 20.000 km. Når bilen rammer de kilometer, har den kørt den dyreste del af sig, og det er faktisk stadigvæk næsten en ny bil, hvorfor dette klart er den bedst løsning, hvis man vil have mest bil for pengene.
Man kan også vælge at købe en brugt bil privat, ligeledes som man altså kunne sælge den selv i tidligere afsnit. Her går man også udenom forhandlerens avance, og der kan være rigtig mange penge at spare, hvis man finder den rigtige person.