Sådan passer du bedst på din bil: Tre gode råd til vedligeholdelse

Sådan passer du bedst på din bil: Tre gode råd til vedligeholdelse

Sponsoreret:

Dette indhold er sponsoreret

Investerer man i en bil så ved de fleste, at man skal lægge mange penge på bordet. Dette betyder, at det bedste man kan gøre for sig selv og sin økonomi er at holde den ved lige, og jo bedre vedligeholdelse des mindre ture til mekanikere for at få fikset problemer, som kunne være undgået. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du på bedste vis vedligeholder din bil, så du undgår mekanikerregninger, og alle rådede gælder, uanset om du kører Toyota, Mazda eller Mercedes. 

Husk en undervognsbehandling

Når du skal vedligeholde din bil, så skal du huske, at det ikke udelukkende er det, som du kan se, der skal holdes rent. Under bilen samles der mange forskellige typer af snavs gennem tiden. Der er støv på vejene om sommeren, mudder i efteråret, og om vinteren er der ofte slud og salt, som kan sætte sig i bilens undervogn. Det er derfor en god ide at sørge for, at du tager bilen ind og får en undervognsbehandling minimum en gang hver eller hver anden måneden. Dette kan lyde af meget, men det er en af de bedste metoder til at undgå rust, og dette kan komme til at koste dig dyrt, hvis du venter længe med at få det gjort. 

Støvsug din bil

Er du en af dem, som har valgt at have dyre lædersæder i bilen, så er det nu du skal læse med. Husker du ikke at støvsuge din bil ofte, så kan du næsten være garanteret, at de små sandkorn og andet skidt, som kommer med ind i bilen sætter sig på sæderne, og dette kan skabe plamager eller slid, som kan gøre selv de flotteste lædersæder til en katastrofe. Den bedste metode til at undgå dette er ved at støvsuge bilen ofte, så du ikke har en masse unødvendig skidt på og mellem sæderne.

Vask bilen blidt

Det er en meget nem løsning at køre i vaskehal hver eneste gang, hvor bilen skal vaskes. Det er ikke mere end 2 tryk på en knap, også har du en skinnende ren bil uden bøvl og til ingen penge. Dette er dog ikke godt for din bil. Når du vælger at vaske bilen i vaskehal, så gnider du forskelligt støv og sandkorn rundt i lakken, og dette kan give store ridser, som til sidst kan lede til små steder med rust, hvis ikke man holder godt øje. Det bedste du kan gøre for din bil er derfor at vaske den blidt med sæbe. Denne metode kræver nogle flere kræfter, end det gør at køre bilen i vaskehal, men til gengæld er du garanteret, at der ikke bliver gnedet i urenheder, som kan skade din bil. Du kan ved at vaske din bil selv også sørge for, at sæben er den bedste for din bil, og du kan komme ind i forskellige kroge på bilen, som ikke var mulige før.