Sådan får du mest ud af din elbil

Sådan får du mest ud af din elbil

Sponsoreret:

Når man køber elbil, er der nogle ting, man bør være opmærksom på for at få mest muligt ud af sin bil.

Eje, leje eller abonnement ladeløsning?

En ladeløsning er en nødvendighed for mange, der har elbil. Det er dog ikke alle, der ved, hvilken ladeløsning de skal vælge. Du kan med fordel kigge på Tjeklader.dk, der giver dig et overblik over ladeløsninger.
Der findes tre overordnede typer af ladeløsninger: Eje, leje eller abonnement. At eje sin egen ladestander giver den største fleksibilitet og frihed. Du kan selv bestemme, hvor den skal placeres, og du behøver ikke at tage hensyn til andre brugere. En anden mulighed er at leje sig ind på en fælles ladestation – typisk placeret i parkeringskældre eller offentlige parkeringspladser. Endelig kan man tegne et abonnement hos en el-leverandør med mulighed for hurtigladning.

Lær om de forskellige typer opladning og find den bedste løsning for dig

Der findes mange forskellige typer opladning, og det kan derfor være svært at vide, hvilken type der er den bedste for en selv. 
Hurtig opladning er den type opladning, der giver dig mulighed for at oplade din elbil på kortest tid. Med hurtig opladning kan du opnå en opladning på op til 80% på 30-60 minutter. Trådløs opladning er en type opladning, der giver dig mulighed for at oplade din elbil uden brug af ledninger. Med trådløs opladning kan du blot parkere din elbil over en trådløs oplader, der vil begynde at levere strøm til bilen. Solopladning er en type opladning, der giver dig mulighed for at bruge sollys til at lade din elbil op.

Planlæg dine ture, så du altid har strøm nok til at komme frem og tilbage

Når man skal på tur, er det vigtigt at have styr på sin rute, så man ikke kommer til at løbe tør for strøm. Dette gælder især, hvis man skal på langtur, eller hvis man skal på tur i et område, hvor der ikke er nogen steder at lade sin bil op. Derfor er det en god idé at planlægge sin rute, så man altid har strøm nok til at komme frem og tilbage. Dette kan man gøre ved hjælp af en ruteplanner. Den vil typisk give dig et overblik over, hvor meget strøm du bruger på din rute, og dermed også hvor meget strøm du har brug for at kunne komme frem og tilbage.

Det er helt normalt, at man har brug for lidt tid til at vænne sig til sin elbil. Men hvis man følger nogle enkle råd, kan man hurtigt lære at få det bedste ud af sin elbil.