Operationel leasing eller finansiel leasing – Hvad er forskellen på disse to leasingkontrakter?

Operationel leasing eller finansiel leasing – Hvad er forskellen på disse to leasingkontrakter?

Sponsoreret:

Leasing af bil er de seneste fem år blevet yderst populært, og flere vælger leasing fremfor at købe bilen selv. Leasing til private er steget med hele 396 % i perioden fra 2013 til 2017 – Ifølge tal fra DST.dk. Denne stigning i antallet af biler der er blevet registreret, som leasingbiler er ikke uden grund, der er en række fordele, der gør leasing mere attraktivt end at købe bilen selv. Disse fordele gør det mere attraktivt for flere danskerne, at lease deres næste bil fremfor at købe deres egen bil. På trods af denne enorme stigning i leasing af biler til private, så er der stadig en del danskere, der ikke kender forskellen på en operationel leasingkontrakt og en finansiel leasingkontrakt. I denne artikel vil vi gennemgå begge leasingkontrakter, så du kan kende forskel og vælge den der passer bedst til dit behov og ønsker.

 

To forskellige former for leasingkontrakter

Helt grundlæggende findes der to forskellige typer af leasingkontrakter, hvilke er henholdsvis en operationel leasingkontrakt og en finansiel leasingkontrakt. I nogle tilfælde kan det være svært at gennemskue om den bil du har fundet hos en bilforhandler/leasingselskab er en operationel leasing eller finansiel leasing. Men der er dog en række kendetegn ved de to forskellige leasingkontrakter, der kan være med til at identificere om en leasing bil er udarbejdet med en operationel leasingkontrakt eller finansiel leasingkontrakt.

 

Operationel leasingkontrakt – Få total budgetsikkerhed

En operationel leasingkontrakt er den leasingkontrakt, der typisk findes hos bilforhandlere der leaser helt nye biler. En operationel leasing kendetegnes ved at give leasingtager totalbudgetsikkerhed, hvilke betyder at der ikke kommer nogle uforudsete udgifter til reparationer, service, dækskifte osv. Alle disse udgifter er inkluderet i en operationel leasingkontrakt, og hvis der skulle komme en udgift til bilen så er det bilforhandleren/leasingselskabet, der står for betaling af denne udgift. Med en operationel leasingkontrakt skal leasingtager kun betale en månedlig leasingydelse, samt en evt. engangsydelse. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager blot aflevere leasingbilen tilbage til bilforhandleren/leasingselskabet, og leasingtager slipper dermed også for bekymring om værditab og salg af bilen med operationel leasing.

 

Finansiel leasingkontrakt – Også kendt som flexleasing

En finansiel leasing leasingkontrakt er, den vi kender fra de mange leasingselskaber der udbyder brugte biler på flexleasing. Flexleasing er yderst attraktivt på biler med en markedspris på over 250.000 kr. I stedet for at betale registreringsafgiften på én gang, så skal du med flexleasing betale i små rater i hele leasingperioden, hvilke gør flexleasing yderst attraktivt for biler med en høj registreringsafgift. Alle udgifter til reparationer, service, dækskifte osv. Er alle udgifter leasingtager skal betale, hvis det bliver nødvendigt. Det er dog muligt at få alle disse udgifter inkluderet i en leasingkontrakt for et ekstra tillæg i den månedlig leasingydelse. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager selv stå for salg af leasingbilen til en tredje part. Ud over de månedlige leasingydelser og en evt. engangsbetaling, så skal leasingtager også være opmærksom på restværdien, der er angivet i leasingkontrakten, det er den værdi bilen skal sælges til efter endt leasing for at det hele hænger sammen.

Skriv en kommentar