Husk den gode service til din Mercedes

Husk den gode service til din Mercedes

Sponsoreret:

Du har pumpet virkelig mange penge i din fine nye Mercedes-model, og du vil gerne sikre dig, at det ikke er penge, som ryger lige ud af vinduet. Bilen ser måske flot ud nu, og måske kører den også som en drøm, men det vil ikke vare ved for evigt.

En bil har brug for jævnlige servicebesøg hos mekanikeren, så alle småproblemerne kan bremses, før de bliver til virkelig store problemer. Alt kan gå galt, hvis du ikke vedligeholder serviceopsynet.

Hold liv i din garanti

Når du køber en splinterny og fin bil følger der en garanti med på den. Denne garanti kan du fortsætte med at bibeholde gennem serviceopsyn på bilen, hvis du sørger for at få lavet service på bilen ud fra bilproducentens forskrifter.

Hvis du har en Mercedes, kan det derfor være en god idé at tjekke, hvad der skal til i et serviceeftersyn for at sikre, at din bil kan beholde sin garanti. Her kan der dog nævnes et par generelle ting.

Hav de rigtige intervaller

Du skal sørge for, at din bil kommer til service indenfor de rigtige tidsintervaller, og at den ikke overskrider de tidsrammer, der bliver nævnt i din servicebog. Ved hver service skal du have et stempel i din servicebog og sørg for at gemme dine fakturaer og andre former for dokumentation fra serviceopsynet, så du har godt med beviser på, at bilen har været til regelmæssig service.

Tjek at autoværkstedet husker det hele

Din bil skal gennemgå bestemte punkter i et serviceopsyn, så du skal sikre dig, at mekanikeren, der skal lave tjekket ved, hvilke ting der skal ordnes, for at bilen kan leve op til bilproducentens fabriksgaranti.

Reservedele skal være originale eller være godkendte af bilproducenten, og autoværkstedet skal kunne dokumentere, at bilproducentens serviceskema er blevet fulgt, og at reservedelene er godkendte.

Undgå ulykker

Den mest almindelige årsag til at komme til service er selvfølgelig for at undgå en bilulykke. En dårligt vedligeholdt bil er lig med en dårligt kørende bil. Du vil ikke have, at den begynder at falde fra hinanden på motorvejen, vel? Så derfor skal den jævnligt til service.

Ved at sørge for jævnlige tjek af bilen, kan du undgå ulykker, og hvis der endelig skulle ske et eller andet, har du holdt liv i fabriksgarantien, fordi du har fulgt kravene fra din servicebog og bilproducentens serviceskemaer. Du er dermed super godt sikret.

Frit valg af værksted

Der er ingen krav til, hvilket værksted du skal vælge. Ifølge EU-lovgivningen står det dig frit for, og du behøver derfor ikke lade dit bilmærke diktere dit autoværksted.

Når det så er sagt, er der selvfølgelig intet galt i at vælge et værksted, der har specialiseret sig i din bil. Hvis du har brug for en Renault service, og du gerne vil sørge for at vedligeholde din fabriksgaranti, er der sikkert gode chancer for, at et autoværksted, der specialiserer sig i Mercedes-biler er bekendt med diverse serviceskemaer og godkendte reservedele til denne specifikke bil.

Skriv en kommentar