Hvad er klonede biler

Hvad er klonede biler

Sponsoreret:

Klonede biler er et voksende problem, som kan have store konsekvenser for både forhandlers og købers økonomi. Disse ulovlige biler er svære at opspore og ender derfor med at florere rundt indtil de til sidst bliver opdaget, hvilket har økonomiske konsekvenser for personen, som er i besiddelse af den. I denne artikel vil der blive gennemgået hvad en klonet bil er samt hvordan problemet kan forebygges. Lyt til din mavefornemmelse og brug din sunde fornuft ved handel af biler.

Hvad er en klonet bil  

Alle biler har et 17-cifret stelnummer, som indebærer vigtige informationer om bilen såsom hvornår den sidst har været til syn, den registrerede ejer og eventuel gæld. En bil skal altså have sit eget stelnummer, før den må bruges. En bil klones altså, når et allerede eksisterende stelnummer kopieres og påføres på en anden bil.

Typisk bruges denne metode til at gemme stjålne biler og derefter sælges de videre til forhandlere eller leases.

Hvorfor er klonede biler et problem?

Det er et problem, da de personer, eller grupper af personer, som kloner biler tjener en masse penge på at klone typisk dyre biler og derefter sælge dem videre. Det har så store konsekvenser for de privatpersoner eller forhandlere, som ender i besiddelse af en klonet bil, da den derefter intet er værd og de så har mistet en masse penge.

Klonede biler kan forebygges, hvis man gør brug af forskellige forholdsregler.

Sådan undgår du at komme i besiddelse af en klonet bil

Køber du en bil, er det vigtigt, at du får tjekket bilen godt og grundigt – især hvis det er en brugt bil. Selv autoriserede forhandlere kan ende med at være i besiddelse af en klonet bil og derefter sælge den videre. Hos vindicate.io  kan du tjekke en bils stelnummer og få identificeret om bilen er klonet, stjålet eller er svindlet med på den ene eller den anden måde. Til fordel kan man for eksempel undersøge bilen for om det originale stelnummer er blevet dækket og der såfremt opstår to stelnumre på bilen.

Det er også en god ide at spørge ind til bilens historik inden den købes eller leases.

Såfremt du kommer i besiddelse af en klonet bil, er det vigtigt, at det meldes til politiet, så bagmændene kan blive opsporet.

Hvorfor klonede biler er svære at spore

Politiet arbejder med højtryk for at opspore de klonede biler og organisationerne bag dem. Det er dog ikke nemt grundet regler inden for EU. I Danmark er vi ikke berettigede direkte adgang til det fælles europæiske register, derfor er det så nemt at klone biler og derefter sende dem til udlandet. Hver gang politiet skal have informationer om en bil, skal de sende en anmodning, dette kan tage tid. Når politiet til sidst modtager disse oplysninger er bagmændene forsvundet.

Konsekvenserne bag kloning af biler

Begår man sig i at klone biler og sælge dem videre er fængselsstraf en konsekvens. Man bliver altså ikke straffet hvis man ender med at have købt en bil som er klonet. Det skal dog anmeldes til politiet så snart det opdages.