Guiden til den billigste ladeløsning for dig

Guiden til den billigste ladeløsning for dig

Sponsoreret:

Der er forskellige løsninger til, hvordan du bedst og mest effektivt kan lade din elbil. Den nemmeste løsning vil for de fleste være, at få installeret en oplader derhjemme på privatadressen.

Dette er dog kun en mulighed, hvis din bolig både har pladsen og den rette strømforsyning. De forskellige ladebokse til elbil, kan enten købes med eller uden serviceaftaler, som også er med til at påvirke den endelige regning og strømforbrug.

Hvis du ikke har pladsen til at få installeret en ladeboks på din privatadresse, kan du oplade din elbil på en af de mange offentlige elbils ladestationer. Hvis du er afhængig af opladning af din elbil ude, anbefales det, at du notere din forskellige beliggenheder.

Du kan lave en kombinationsløsning, hvor du både oplader din bil hjemme på privatadressen og ude ved offentlige elbils-ladere. De elbilsejere der vil finde dette mest nødvendigt, er hvis de kører mange kilometer dagligt. Valg af ladeløsning handler derfor om, hvilket kørselsmønster du har dig, for hvornår du skal oplade din bil. Hvis du kører mange korte distancer, er der mindre behov for opladninger af elbilen, hvorimod mange lange distancer kræver tilsvarende flere opladninger.

Når du har fundet, hvilken løsning der passer bedst til dit kørselsbehov og din elbil, vil du hurtigt opdage, at det også påvirker din elregning. Hvis du finder den rette løsning til at oplade din bil, kan det i sidste ende spare dig penge.

Hvilken ladeløsning skal jeg vælge?

Den mest fordelagtige og nemmeste løsning for de fleste vil være, at få installeret en ladeboks derhjemme på privatadressen. Dette kræver dog pladsen og midlerne til det.

Med en ladeboks til privatadressen kan du enten vælge at eje eller leje den. Begge scenarier har sine fordele, både som forbruger af elbil, men også i det endelige økonomiske regnskab.

Opladning af elbil uden en serviceaftale

Vælger du at købe en ladeboks uden serviceaftale på din privatadresse, anbefales dette mest til personer med elbiler, som kører ganske lidt. Dette kan også gælde personer, som i forvejen har elvarme eller solceller til at forsyne deres strømforbrug, eftersom disse ikke er med til at refundere elafgiften i sidste ende.

En serviceaftale koster mellem 70-100 kr. om måneden, og dermed vil den samlede refusion være minimal for de elbiler, der kører meget lidt og bliver opladet derhjemme.

Opladning af elbil med et abonnement

Hvis du vælger et abonnement til at oplade din elbil, har du den fordel, at du både kan lade derhjemme, og ude på offentlige ladestationer. Dette kan lade sig gøre fordi du betaler en fast pris hver måned, og det derfor er en løsning der kommer til fordel for dem der kører rigtig langt. Hvis du kører længere end dig elbil opladning kan strække, er det en fordel med et abonnement, som tillader adgang til alle ladestationer i Danmark.

Der kan være forskel på prisen ved starten af dit abonnement. Det afhænger af, om du blot tegner abonnement for dig selv, eller om det tegnes i forbindelse med, at du køber en ny elbil.

Opladning af elbil i offentligheden

Hvis du har investeret i en elbil, men bor i et lejlighedskompleks, er det ikke sikkert, at du har pladsen til din egen ladeboks. Derfor vil du automatisk være afhængig af de mange offentlige ladestationer rundtom i landet.

Der findes mange forskellige apps, som hjælper dig med at bevare overblikket over, hvad strømmen koster på de mange forskellige ladestationer rundt i hele landet.

Ved de offentlige ladestationer, betaler du kun for den opladning af din elbil, som du forbruger. Dit regnskab over din elbil vil på den måde være mere håndgribeligt. Dog er der altid en usikkerhed, om du har adgang til en ladestation.

Om det er den billigste løsning afhænger af dit kørselsmønster og de varierende priser fra ladestation til ladestation. Det kan derfor anbefales, at du finder udvalgte ladestationer, hvor du ved, prisen er passende til dit budget og dit kørselsforbrug.