Automania – Silkeborg Automobilfestival

Sponsoreret:

Sidder du også og måber over vejret i februar og marts? Så er du bestemt ikke alene. Man siger at øjnene er sjælens vindue, og i øjeblikket er giver det dunkle og kedelige vejr ikke meget til sjælen. Så alt imens vi går og sukker over det tunge nedbør, gør Automania i Silkeborg klar til sommerens automobilfestival, som løber af stablen fra den 28-30 august. 

Bilernes by
Man behøves ikke at argumentere for, at det er nærliggende, at Silkeborg, også kendt som Bilernes by, ligger ramme for Danmarks største bilfestival for klassiske biler. De fleste kender Silkeborg som værende en by med en stor koncentration af bilforretninger med Europas største bilhus, Danmarks største bilmuseum samt den velkendte racerbane FDM Jyllandsringen. Automania plantede sine rødder tilbage i 2006 med fast tradition sidste weekend i august. Ikke nok med, at danske bilentusiaster viser flaget til arrangementet, viser udenlandske interesserede også ansigt, hvilket også ses på det stigende deltagerantal år for år. Træffet byder på klassiske biler i alle afskygninger lige fra mærke -, amerikaner -og almindelige brugsbiler som datere tilbage til 50’ og 60’erne. Automania finder du hovedsageligt i Lunden, Vestergade i Silkeborg, Søvej samt de nærliggende parkeringspladser. Her bydes der på udstillinger, boder med reservedele, udstyr og marked med tilbehør tøj og modelbiler.

Hvorfor skal jeg tage afsted?

Hvis ikke lyden af brummende motorer fra svunden tid får hårene til at rejse sig, kan det være, at du i netop denne weekend skal søge udenbys, for det står bestemt i bilens tegn, når Automania ruller forbi Silkeborgs byskilt. Førstedagen på festivalen, nemlig fredag, består af klassisk biltræf, hvor der er rig mulighed for at beskue køretøjerne fra klods hold. Derudover vil der samme dag være mulighed for at lægge øre til et stykke musik på Østergade samt en musical i Jysk Musikcenter, hvis man føler, at de brændte bildæk er begyndt at brænde for mange næsehår af. Aftenen sluttes herefter af med, at Silkeborgs borgmester Steen Vindum lægger vej forbi og giver en officiel åbning af festlighederne.

Lørdag tager bestemt og fører stafetten videre, da dagen inviterer til endnu mere træf og udstilling, og indslag som hippiefest og ”Classic Street” står på programmet. Der vil igen være mulighed for mere musik, og Dansand Classic Sprint lægger rammen for Danmarks smukkeste racerløb omkring søerne, hvilket er ganske gratis. Noget som ikke er gratis er Automania’s velgørenhedstiltag, hvor SportsCarEvent kører omgange til fordel for BørnecancerFonden.

Om søndagen skal der rundes af, og det sker med morgenkaffe og rundstykker. Senere på dagen er der nok engang biltræf for de deltagende klubber, hvor der også er udstilling af specielle veterankøretøjer.

Kan jeg deltage?

Det er muligt at blive medlem af SVK eller med rettere Silkeborg Veteranklub. Du behøves bestemt ikke grave dybt i lommerne for at blive medlem, da kontingentet kun består af den nette sum af 150 kr. årligt. Hertil følger et klublogo, og man får tilsendt et årligt årsmærke. Simpelt nok behøver du bare at belyse mærket på bilen og personoplysninger. Står du med et ønske om, at blive en del af klubben, men endnu ikke står med den rette bil på hånden, kan du gennem Vores Silkeborg gøre dig meget klogere på, hvilke klassiske biler der er til rådighed i dit nærområde.