Miljøvenligt bilskifte

Miljøvenligt bilskifte

Sponsoreret:

Er det ved at være tid til, at den gamle metalkasse skal skiftes ud med en nyere og mere moderne en af slagsen? 

Din bil bliver dyrere og dyrere i drift, og har du en gammel bil, oplever du uden tvivl, at den ikke kan køre langt på literen. Og selvom du som privatperson kan mærke det i pengepungen, så er regnskabet langt større, hvis du ser det i et miljømæssigt perspektiv. Alt for mange biler på vejene er nemlig aldeles miljøskadende. Faktisk udgør brugen af bilen typisk den største del af CO2-udledningen i Danmark. Men er det overhovedet muligt at foretage et miljøvenligt bilskifte og i så fald: hvordan? Læs med her, og få god råd til dit miljøvenlige bilskifte. 

Skrot bilen

Er du sikker på, at din bil ikke kan sælges videre? Så kan det være en god idé, at få den skrottet. Faktisk kan det ofte betale sig at skrotte bilen, og hos Skrotbil kan du få en høj skrotpræmie. Selvom ordet “skrot” måske ikke har en miljøvenlig ordklang, er der altså nogle miljøvenlige fordele ved at skrotte bilen. ét af dem er, at du sikrer dig, at din gamle bil ikke ender i en grøft på landet. 

Skrothandlere som Skrotbil.net gør desuden meget, for at skåne miljøet. Det gør de først og fremmest ved at behandle din bil med stor forsigtighed, så de er sikre på, at hverken miljøet eller naturen ikke tager skade. Derudover sørger de altid for at sende reservedele og materialer til genbrug. 

Vælg elbil eller hybrid

Bilen er nu blevet skrottet og solgt, og du står overfor et stort og krævende valg: hvilken bil skal være din nye bil? Det største spørgsmål du bør stille sig selv, er hvorvidt du ønsker at købe brugt eller nyt? 

Der er miljømæssige fordele og ulemper ved begge dele. Vælger du at købe en brugt bil kan du risikere, at den grundet sin alder udleder mere CO2 end en og mere miljøoptimeret bil måtte gøre. Dog vælger du genbrug, og derfor er du skyld i, at der er en bil mindre, som skal produceres på bilfabrikken. Ser vi på det med nørdede miljøbriller må den bedste løsning således være, at købe en brugt bil, der er miljøvenlig. 

De mest miljøvenlige biler på markeder er el- og hybridbiler. De kører nemlig helt eller delvist på el, og skåner derfor miljøet for den CO2 som diesel og benzin udleder. En elbiler er derfor det mest miljøvenlige valg, og i 2020 producerer de fleste bilmærker en elbil. Således kan du få lige det karosseri som du ønsker, og samtidig skåne vores udsatte miljø – det er en rigtig win win situation. Elbilerne bliver også smartere og smartere og i dag har du både ladestationer overalt i landet, og bilerne kører længere og længere på en opladning.