Guide: Hvad betyder flexleasing

Guide: Hvad betyder flexleasing

Sponsoreret:

Vil du gerne ud og kører i din drømmebil? Så behøver du ikke at bruge millioner af kroner på at købe den. Du kan lease din drømmebil i stedet. Men der findes mange forskellige typer af leasing, på denne side, kan du læse alt hvad du behøver at vide om flexleasing.

Leasing er blevet mere populært

Siden 2012 har markedet for leasing af biler i Danmark kun gået en vej, og det er op ad. Flere og flere danskere har fået øjnene op for hvad de kan bruge alle de nye typer af leasing til. Du behøver altså ikke at være rig i dag for at køre rundt i en fed bil.

Flere eksperter forventer faktisk, at stigningen af danskere som vælger at lease frem for at købe nye bil, kun vil blive ved med at stige, i både 2019 og 2020. Dette gælder så for alle leasing typer og ikke kun flexleasing.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er type af leasing, hvor du betaler bilens registreringsafgift over flere rater i stedet for at betale det hele på en gang. Størrelsen på disse rater, afhænger af hvor stor bilens registreringsafgift er, samt bilens alder.

Ved at du kun behøver at betale bilens registreringsafgift i rater, i stedet for at betale det hele, har du altså en langt mere fleksibel leasing aftale. Flexleasing er derfor til dig som gerne vil lease bil i korte forløb eller måske bare bruge det som sæsonleasing, hvor du bruger en slags bil om vinteren og en anden slags bil om sommeren.

Hvordan læser du et flexleasing tilbud?

Når du skal undersøge hvordan du får det bedste tilbud på flexleasing, er der mange tal som du skal forholde dig til. Det vigtigste du skal undersøge, er de følgende kriterier:

  • Førstegangsydelsen du betaler
  • Den månedlige ydelse du skal betale
  • Restværdien på bilen
  • Prisen på bilen

Herunder kan du læse en mere uddybende forklaring af alle disse forskellige kriterier.

Førstegangsydelse

Førstegangsydelsen består af en procentdel af bilens fulde pris. Denne førstegangsydelse, ligger ved flexleasing normalt mellem 10 og 30 procent af bilens fulde pris. Jo mere du betaler i førstegangsydelse, desto mindre vil restværdien på bilen være.

Månedlig ydelse

Den månedlige ydelse som du skal betale, dækker f.eks. afgifter til staten, administrationsgebyrer af fra leasingaftalen, finansiering af din bil samt eventuelle nedskrivninger som kommer på bilen. Størstedelen af din månedlige ydelse består af afgifter til staten.

Afgifterne som du betaler til staten, bliver ifølge ”flexleasing-princippet”, afgjort af det fulde afgiftsbeløb, og bliver ligesom registreringsafgiften bliver betalt i månedlige rater i din månedlige ydelse.

Restværdi

Restværdien på bilen, er det beløb som bilen efter leasingperiode er slut, skal sælges videre til. Her er det ekstremt vigtigt, at dette er et realistisk beløb, som matcher priserne på marked.

Prisen på bilen

Prisen på bilen, finder du ved at ligge førstegangsydelsen sammen med restværdien på bilen.

Restværdi + Førstegangsydelse = nuværende pris på bilen.

Overvejer du flexleasing?

Er du efter at have læst lidt om flexleasing, blevet interesseret i at flexlease din drømmebil?
Så kan du hos nellemannleasing.dk blive meget klogere på hvilke muligheder du kan benytte dig af.

Hos Nellemann leasing, er de eksperter i alt der har med leasing af biler at gøre, herunder både flex- erhvervs- split- eller sæsonleasing. De har desuden også altid mere end 200 biler som du kan vælge imellem, når du vil lease.

Du har ved at læse ovenstående, forhåbentlig fået en langt bedre forståelse af, hvad det betyder at flexlease en bil. Så nu er du helt klar til at finde ud af hvilken bil du vil køre i det næste års tid.