BilEkspressen
Søg
lockIcon

Log ind

Opret bruger

downArrowWhiteSpace
Menu
iconGratis rådgivning til dit bilkøb
iconFlere end 1.000 kvalitetstjekkede forhandlere
iconTryghed for en god handel
iconSælg din bil gratis

  Kategori

  Udvid/fold sammen

 • Stamdata og detajler

  Udvid/fold sammen
 • Mærke
 • Model
 • Variant
 • Tilføj søgekriterie

  Tilføj flere mærker/modeller


 • Fritekst
 • Biltype
 • Årgang
 • Pris
 • Kilometerstand
 • Drivmiddel
 • Km/L
 • Rækkevidde
 • Batterikapacitet (kWh)
 • Ydelse (HK)
 • Gear
 • Sælger

Vi har fundet

12 brugte Saab til salg

Saab

Fjern søgeparameter

Kategori: Brugte biler

Fjern søgeparameter
Ryd filtre
Gem søgning
listevisning
gittervisning

Sorter efter

Ny annonce
2,0 t Linear SportCombi
Gem
54.900,-
Engros/CVR

1/2008

298.800 km

Benzin

11.1 km/l

150 hk

Manuelt gear

Forhandler

Næstved

Arne Busk Automobiler A/S - Næstved
Skriv til sælger
Nedsat pris
1,8 t Linear SportCombi aut.
Gem
24.900,-

Nedsat 5.000 kr (før 29.900 kr)

1/2006

245.000 km

Benzin

10.9 km/l

150 hk

Automatgear

Forhandler

Hammel

Hammel Autocenter ApS
Skriv til sælger
Notifikation
Notifikation
Fandt du ikke hvad du søgte?

Gem søgningen og få automatisk besked, når vi finder biler der matcher din søgning

Saab

Fjern søgeparameter

Kategori: Brugte biler

Fjern søgeparameter
Notifikation
Notifikation
Fandt du ikke hvad du søgte?

Gem søgningen og få automatisk besked, når vi finder biler der matcher din søgning

Saab

Fjern søgeparameter

Kategori: Brugte biler

Fjern søgeparameter

Saab som står for Svenska Aeroplan AB, startede med at bygge fly helt tilbage i år 1937 for den Svenske regering. Det var først i år 1945, hvor de for alvor begyndte at bygge de første biler.

Nu hed de Saab Automobile AB, og med deres viden med at bygge aerodynamiske fly, så var det også noget de brugte på deres første biler. Designet på den første Saab, der blev kaldt for Saab 92 , lignende allermest en UFO på fire hjul med sit Aerodynamiske design.

Aldrig før havde et Europæisk bilfabrikant gået så meget op i en bils design og aerodynamik. Senere kom en efterfølger kaldet Saab 96, da året ramte 1959. Saab 96 motor var noget anderledes end de andre biler på vejen. Den kørte med en 3-cylinder, 2-takts motor, som det var en motorcykel.

TURBO!

Nok den mest kendte Saab var deres 99 og senere kendt som 900-serien. Den udkom i år 1968, og igen var designet meget Aerodynamisk, men denne gang kom en hurtig model kaldet 99 Turbo. Biler med Turbomotor var ikke så udbredt dengang, og Saab 99 Turbo blev hurtig anerkendt som en meget hurtig bil.

Op mod slutningen af 70’erne, sagde Saab ja til et samarbejde med Fiat, hvor det først gik ud på at Saab måtte sælge en Lancia Delta med Saab logo på. Modellen hed Saab 600. Mange år senere da 9000-serien fra Saab udkom, var det den model som skulle ligge Platform for en række andre luksusbiler fra Italien, hvor Fiat, Alfa Romeo og Lancia også kom ud med en model på samme Platform. Hen imod 90’erne overtog det store Bilkoncern GM Saab, og med deres første bil Saab 900 , så lånte den en Platform fra det tyske bilmærke Opel, der også dengang var ejet af GM.

Saab’s ukendte skæbne.

I 2009 måtte GM se sig selv slået i jorden med konkurs. Det betød også at Saab skulle sælges. Først ville det Svenske Superbils mærke Koenigsegg købe Saab, men de trak sig ud i sidste øjeblik. Først et år efter kunne GM endelig finder en køber, hvor det denne gang var det Hollandske bilmærke Spyker. Desværre gik der ikke mere et år, hvor Spyker ikke kunne holde Saab kørende økonomisk.

Det var først i 2012 at Saab endelig kunne finde en fast ejermand. Kinesiske NEVS overtog mærket, og begyndte straks at bygge elektriske modeller af tidligere Saab’er til det Kinesiske marked. Blot to år efter, måtte NEVS også stoppe produktionen af Saab, før de selv så sig fallit. I 2017 droppede NEVS Saab-mærket fuldstændigt, men fortsatte produktionen af elektriske biler på en Saab-platform.

Skal du købe en brugt Saab i dag?

Det er mere end 10 år siden, at man kunne købe en Saab fra ny af i Danmark. Dog har det Svenske mærke har altid været anset som en af de mest sikreste biler derude. Saab har også et godt ry for sin holdbarhed. Den sidste Saab man kunne købe herhjemme var den store 9-5. Det var en praktisk familiebil med komfortable køreegenskaber. Ude for Danmark, fandtes en større SUV kaldet 9-4X, men den model nåede vi aldrig at få. I stedet kunne man købe den mindre 9-3. Den mindede meget 9-5, men var en smule mindre. 9-3 var i mange år den mest populære model herhjemme fra Saab. 9-3 tilbød meget at det samme som en 9-5, men kostede noget mindre.

Dog kunne man få en åben version af 9-3’eren. Om man valgte en 9-5 eller 9-3, så delte de teknik med Opel. Det betød platform og motor, så var de identisk med Opel’s biler. Selvom Saab er et bilmærke der ikke eksisterer mere, så er det stadig muligt at få serviceret og skaffe reservedele i Danmark. Det gør det også letter at Saab har brugt mange dele fra Opel, og det er et mærke man stadig kan købe endnu.

 

Vis mere

Se alle modeller
Se alle biltyper
Se alle brændstoftyper

Hurtige genveje

Bilhandel.dk

Cookieindstillinger

Brug for hjælp?

BilEkspressen