To måder hvorpå du kan forsikre din bil

To måder hvorpå du kan forsikre din bil

Sponsoreret:

Dette indhold er sponsoreret

Har du planer om at købe en ny bil eller måske din første bil nogensinde, så er denne guide formentlig lige noget for dig. Her beskrives det nemlig, hvilke forhold og omstændigheder du skal være opmærksom på på, når du skal anskaffe dig din første bil. Dette drejer sig blandt andet om at forsikre sin nye eller brugte bil, hvilket kan foregå på to måder. Dette kan både være en kaskoforsikring og en ansvarsforsikring, som hver især dækker nogle bestemte ting. 

En ansvarsforsikring er lovpligtig at have som bilejer, og den dækker kun skader på andre og deres ting. En kasko – eller delkasko – dækker din bil hvis den eksempelvis bliver stjålet eller får en skade i forbindelse med et færdselsuheld. Kaskoforsikringen dækker ligeledes brand, hærværk og glasskade. I nogle forsikringsaftaler få du også hjælp, hvis uheldet opstår, i udlandet. En delkasko dækker de fleste skader, som kan opstå, når du ikke kører i bilen, hvilket blandt andet omfatter tyveri, tyveriforsøg, nedstyrtende genstand, brand og glasskader. Med en ansvarsforsikring forholder det sig sådan, at et erstatningskrav kun er berettiget til at blive dækket, hvis kravet hviler på et ansvarsgrundlag. Dette betyder at forsikringen kun dækker dit erstatningsansvar og ikke dig selv eller dine personlige ejendele. 

Udover den lovpligtige ansvarsforsikring som kan suppleres med kasko eller delkasko, er det i nogle forsikringspakker også muligt at vælge et udvalg af tilvalgsdækninger til din bilforsikring. Det betyder også, at det er individuelt hvad en bilforsikring dækker, fordi den er tilpasset efter dine behov. Du kan læse mere om kaskoforsikring på   https://heyforsikring.dk/kaskoforsikring

Hvad indebærer en kaskoforsikring?

Det er ganske frivilligt om man ønsker at tegne en kaskoforsikring, mens det ved lov er bestemt, at alle med bil skal tegne en ansvarsforsikring. Læs med her, og find ud af, hvorfor det i de fleste tilfælde alligevel er en god ide at have en kaskoforsikring til bilen. 

Modsat den lovpligtige ansvarsforsikring, dækker en kaskoforsikring din egen bil. Den dækker altså din bil i tilfælde af brand, tyveri og færdselsuheld. Ved totalskade af bilen er det dog andre forsikringsbetingelser der træder i kraft når det kommer til kaskoforsikring.

Du har krav på en erstatning fra din kaskoforsikring, hvis du har været ude for en ulykke og din bil efterfølgende er blevet erklæret totalskadet. Der kan være forskellige forsikringsbetingelser afhængig af, hvilket forsikringsselskab du har tegnet din kaskoforsikring hos. Nogle forsikringsbetingelser er dog lovpligtigt fastsat i alle kaskoforsikringer og er ufravigelige, og derfor kan man være sikker på, at alle kaskoforsikring i hvert fald indeholder disse betingelser. Kommer du ud for et færdselsuheld og overstiger skaden på bilen eksempelvis køretøjets reelle værdi, har du krav på kontant erstatning. Foruden dette har du også krav på kontant udbetaling, hvis din skade koster mere at udbedre end 75% af din bils værdi, da bilen også i dette tilfælde vil blive erklæret totalskadet. Den erstatning, du vil få udbetalt, skal svare til prisen for en tilsvarende bil af samme model, mærke og årgang, og som har kørt det samme antal kilometer.

Bliver din bil i stedet stjålet, er du også sikret med en kaskoforsikring, som erstatter bilen. Herudover er du også dækket, hvis du selv kommer til at lave en skade på en anden bil eksempelvis på en parkeringsplads eller lignende. 

Hvilken kaskoforsikring skal du have?

Hvilken kaskoforsikring der er bedst i forhold til dine behov afgøres af mange forskellige faktorer. Har du en ældre udgave af en bil der koster under 20.000 kr., kan du overveje, om det overhovedet kan betale sig for dig at tegne en kaskoforsikring. Har du derimod en dyrere udgave af en bil, kan det i langt de fleste tilfælde svare sig at tegne en kaskoforsikring. Har du lige købt den eller er den under et år gammel, skal du måske endda have en kaskoforsikring med nyværdierstatning, som de fleste forsikringsselskaber tilbyder. 

Dette betyder, at du vil få erstatning for en tilsvarende ny bil, hvis din egen totalskades.

Når du har klargjort dine behov for dækning og forsikring, er det bare at udfylde en formular online gratis og uforpligtende og modtage 3 tilbud på en kaskoforsikring, fra det forsikringsselskab du har udvalgt dig. Så vil du blive kontaktet af forsikringsselskabet med gode tilbud.