Skrotpræmie – Knæk koden til størst fortjeneste

Skrotpræmie – Knæk koden til størst fortjeneste

Sponsoreret:

Synger din bil på sidste vers? Er den helt kaput og så gammel, at ingen forhandlere gider at købe den? Så er det nok på tide at få den skrottet. Heldigvis er der noget, der hedder skrotpræmie. Du kan nemlig få penge for din gamle spand, selvom den ikke kan køre mere. Så længe din bil ikke har plads til mere end ni personer og ikke vejer over 3500 kg., så kan du benytte dig af ordningen. Læs mere om skrotpræmieordningen her: https://www.tjekbil.dk/alt-om-bilen/love-og-regler/skrotpraemie/

Der er nogle forskellige faktorer, der afgør, hvor meget du kan få i skrotpræmie for dit køretøj. Vi vil i denne artikel forsøge at guide dig gennem nogle forskellige forhold, der kan være afgørende for, hvor stor din præmie kan blive. 

Før du skrotter din bil

Inden du kan trække din gamle slæde med ned til autoophuggeren, er der et par ting, der skal være i orden først. Bilen skal afmeldes i motorregisteret, og miljøstyrelsen skal godkende ophuggervirksomheden. Når du har sørget for, at begge disse to ting er ordnede, kan du fortsætte med skrotningen af din bil. 

Autoophuggeren kan også sagtens sørge for, at din bil bliver afmeldt. Der er dog fordele ved at gøre det selv, da de ofte vil tage et gebyr for det på 250 kr.. I de fleste tilfælde vil dette beløb blot blive fratrukket din skrotpræmie, inden du modtager den. 

Du skal være opmærksom på, at efter din bil er skrottet, og du har modtaget skrotpræmien, må bilen ikke eksporteres.

Benzin eller Diesel – det er ikke ligegyldigt

En faktor, der er meget afgørende for, hvad du får i skrotpræmie for din bil, er brændstoffet. Kører din bil på diesel og er indregistreret før 1. januar 2006, kan du nemlig få en ekstra høj præmie for din bil – hele 5000 kr. For dieselbiler, der er indregistreret efter 1. januar 2006, gælder det, at man for dem får en skrotpræmie på 2200 kr, som er samme pris, som man har ret til for en almindelig benzinbil. Både de 5000 kr. og de 2200 kr. er skattefrie. 

Den øgede skrotpræmie for dieselbilerne er et led i regeringens udspil vedrørende klima- og miljøvenlighed. Der er afsat en pulje på 100.000.000 kr. til den øgede præmie for gamle dieselbiler. 

Hvornår har du afmeldt din bil?   

Det kan være, du læser dette og tænker: ‘Fedt! Jeg har min farfars gamle dieselbil fra 96 stående ude i laden. Den kan jeg få 5000 kr. for’. Det kan du sagtens have ret i, men det kommer an på, om bilen blev afmeldt, da den blev placeret i din lade. 

Hvis din bil er afmeldt før d. 1. juli 2000, kan du nemlig ikke få nogen skrotpræmie for den. Det er derfor vigtigt, at du skrotter dine gamle biler umiddelbart efter, at du har afmeldt dem. 

Vælg din skrothandler med omhu

Det er ikke ligegyldigt, hvilken skrothandler du vælger, når din bil skal skrottes. De 5000 kr. og 2200 kr. er statens pris for skrotningen, men det kan variere meget, hvor meget den enkelte autoophugger vil give for din gamle bil. 

De priser, som skrothandlerne kan tilbyde, afhænger oftest af bilens tilstand og de aktuelle priser på jern, på det gældende tidspunkt. Det kan derfor godt betale sig at vente lidt med at skrotte din bil, hvis jernpriserne på det aktuelle tidspunkt er meget lave. 

Du kan altid indhente tilbud fra flere autoophuggere, for at få den bedste pris. Du skal dog huske, at det kun er autoriserede autoophuggere, der må skrotte din bil.