Sådan får du vinterdæk til toppris

Sådan får du vinterdæk til toppris

Sponsoreret:

Vinterdæk er essentielle her i norden. I de koldere måneder er vejene langt mere glatte, og det er uundgåeligt at få vinterdækkene på bilen. Der er selvfølgelig en hel del ting, som du skal være opmærksom på, når du køber vinterdæk. Blandt andet er det vigtigt, ikke at vælge de breddeste dæk, da vinterdæk kører bedre på is og sne når dækkene er smallere. Men hvornår skal du egentlig skifte dine vinterdæk, og anskaffe dig et nyt par? Og hvad skal du være opmærksom på, når du køber vinterdæk? Det kan du finde ud af i denne artikel. 

Her skal du få nye vinterdæk 

Normalt skal ethvert vinterdæk kunne eftervise en profildybde på 1,6 millimeter. Dog har flere tests vist, at dækkene allerede ved en dybde på 4 millimeter begrænser bilens mulighed for at bremse. Dermed bliver sikkerheden begrænset hurtigt. Dækkene skal altså udskiftes, så snart profildybden er omkring 4 millimeter.

Hvis du vil købe dine vinterdæk til en billig pris, så kan det betale sig at kigge på brugte vinterdæk. Det vigtigste ved brugte vinterdæk er, at de kun er kørt i et begrænset antal sæsoner, så du kan være sikker på, at de holder i en længere tidsperiode, efter du har købt dem. Vinterdækkene hos wheelster.dk er kun lettere brugt, og kan derfor nemt opfylde dit ønske om billige vinterdæk, som passer til din bil og dine behov. 

Det skal du huske, når du køber vinterdæk 

For at vide, hvad du skal husker på, når du køber dine vinterdæk, er det essentielt at du ved, hvordan din køremåde er. Kører du lange distancer og er oftest på motorvejen? Så er det vigtigt, at dine dæk kan holde til at køre i lang tid. Tjek gerne om dækkene passer til din kørestil hos den enkelte forhandler. Andre ting, som du skal være opmærksom på er, at rullemodstanden gerne må være så lav som muligt. Dette udvirker sig positivt på dit forbrug af benzin. Derudover skal dækkene heller ikke larme for meget, når de er i brug. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at du læser om de enkelte mærker til de dæk, som du ønsker at købe. Har de fået gode anmeldelser? Hvad er andres erfaringer med præcis dine ønskede vinterdæk? Vær opmærksom på informationerne, som EU-dækmærket giver dig om dækkene. Dette giver et nemt og hurtigt overblik over, hvordan dækkene er placeret på skalaen. Hvis du følger disse tips, kan der ikke gå noget galt i købet af dine nye vinterdæk.