Overvejer du en el -eller hybridbil?

Overvejer du en el -eller hybridbil?

Sponsoreret:

Der er mange gode grunde til, at du bør skifte din diesel -eller benzinbil ud med en, der kører helt eller delvist på el. Den første gode grund er, at det er bedre for miljøet at køre i elbil end i andre biler. Derudover vil du ofte spare penge, både fordi den er billigere at køre i, men også fordi at du ofte vil opleve færre besøg hos mekanikeren, og du er sikret gratis parkering i de fleste større byer, hvor det ellers koster penge. En anden fordel er, at elbiler giver en behagelig køreoplevelse grundet det lave støjniveau. Nedenfor finder du mere information om de tre mest populære typer af elbiler, der findes. 

Elbil 

Elbiler har udelukkende en elmotor, og kører kun på strøm. En elbil har et stort genopladeligt batteri, som kan lades op enten i en privat ladeboks derhjemme eller på en ladestander, du finder på p-pladser og ved mange arbejdspladser. Hvor langt kan en elbil køre pr. opladning? Det afhænger af din kørsel, vejret og hvilken model du har. I dag findes der elbiler, der kan køre helt op mod 600 km på blot en opladning, hvilket svarer til, at du i teorien kan køre fra Skagen til Vejle og retur igen uden at bekymre dig om strøm. Elbiler er yderst behagelige at køre i, både fordi de ofte har automatgear, hvilket for mange er en god ting, men også fordi de accelererer hurtigt og ikke støjer. En ulempe er, at elbiler sjældent har anhængertræk og at de bruger meget el på at køre stærkt, som du eksempelvis gør, når du kører på motorvej. 

Hybridbil

Hybridbiler har både en forbrændingsmotor og en elmotor. Når du kører i en hybridbil, vil de to motorer samarbejde, og bilen vil automatisk skifte mellem at køre på diesel eller benzin og el. Hvis du har en hybridbil, skal du ikke lade den op, men tanke den som en almindelig bil, da batteriet automatisk oplades, når du kører ved hjælp af forbrændingsmotoren. Hybridbilen kører typisk på el ved lav hastighed, og bilen vil selv skifte over til el, når der er strøm på batteriet. Ulempen ved en hybridbil er, at når den ikke kører på strøm, vil den forurene og larme på samme niveau som en benzin eller diesel bil, og at den ikke kører så langt på el. 

Plug-in bil 

Plug-in biler er det samme som en hybridbil, udover at de har et kraftigere batteri og mulighed for at lade op. Grundet muligheden for at lade op kører den længere på el end en hybridbil, og du behøver dermed ikke at bruge benzin eller diesel i lige så store mængder. De kan ikke køre lige så langt på el som en elbil, men hvis du kører korte distancer og husker at oplade den hver dag, vil du langt hen af vejen opleve de samme fordele som ved en elbil.