Hold sommertemperaturen nede i bilen med disse tips

Hold sommertemperaturen nede i bilen med disse tips

Sponsoreret:

Sommeren er over os, og vi ved alle, hvad det betyder: Ekstremt varme biler. Man brænder sig på sikkerhedssele spændet for ikke at tale om de overophedede lædersæder. Det er ikke optimalt for nogen, og heldigvis findes der en række ting, du kan gøre for at undgå at skulle sætte dig ind i en sauna af en bil.

Aircondition – din redning i varmen

Hvis ikke din egen bil allerede er udstyret med det, så er du sikker stødt på det i en kammerats eller i samtlige butikker, når du har været sydpå. Det kan være en hel lettelse at komme fra solens stegende varme til en kølet indendørs atmosfære, og det samme gælder i din bil. Det er selvfølgelig aircondition, der er tale om. 

Med aircondition i din bil kan du køle kabinen ned til en behagelig temperatur i sommervarmen. Selv hvis du ikke kan stoppe med at svede, og din is smelter så snart, du har fået den, så kan du sidde og fryse i din bil – hvis det er det, du har lyst til. 

Et airconditionanlæg fungerer således, at den trækker luft ind udefra. Så kan man undre sig over, at luften ikke også er varm inde i bilen, men det skyldes, at luften køles ned, inden den sendes ind i bilkabinen. 

Klimaanlægget – avanceret styring af temperatur

Nu sidder du måske og undrer dig over, at vi beskæftiger os med aircondition og klimaanlæg separat, for er det ikke næsten det samme? Det er det ikke. Det er dog sandt, at begge ting kan benyttes til at nedkøle bilen på de varme sommerdage. 

Den største forskel på aircondition og klimaanlæg er helt forsimplet, at airconditionanlægget blot køler bilen ned, hvor klimaanlægget styrer den præcise temperatur i kabinen. Det vil sige, at du kan bede klimaanlægget om, at holde temperaturen på præcis 19 grader, hvis det er den perfekte temperatur for dig. 

Klimaanlægget er også udstyret med sensorer rundt omkring i kabinen, der hele tiden sikrer, at der faktisk er den ønskede temperatur i bilen. I modsætning hertil er airconditionanlægget typisk blot udstyret med en knap, der tænder og slukker for den kolde luft i kabinen, og derigennem kan regulere temperaturen ved at tænde og slukke for blæseren. 

Manuelle metoder til nedkøling  

Nu lyder det måske som om, at den eneste måde at komme igennem sommeren i din bil er ved at investere i en masse dyrt udstyr til den. Dette er heldigvis ikke tilfældet, for der findes også helt manuelle måder hvorpå, du kan forsøge at sænke temperaturen i din bil. 

Et simpelt trick er eksempelvis at parkere din bil i skyggen, når du ikke bruger den. Ved at mindske mængden af sollys, der trænger ind i kabinen, kan du sørge for, at temperaturen i bilen ikke stiger til umenneskelige grader, mens den holder parkeret.

Det er imidlertid ikke altid muligt at parkere sin bil i skyggen. Alle skyggepladserne er måske optaget, eller måske er der slet ikke nogen. I det tilfælde kan det være hjælpsomt at gå over til sin bil 5-10 minutter før, du har planer om at skulle køre i den. Så har du nemlig tid til at lufte ud i bilen, inden du skal ind og sidde i den. Udluftning kan også fungere som glimrende afkøling i bilen, mens du kører i den.