Guide til dig der overvejer at købe eller sælge en brugt bil

Guide til dig der overvejer at købe eller sælge en brugt bil

Sponsoreret:

Dette indhold er sponsoreret

En privat bilhandel kan være fristende. For køber betyder det ofte en billigere bil. For sælger betyder det, at du ikke skal bekymre dig om noget salær. Til gengæld er der nogle ting som både køber og sælger skal være opmærksom på, når det kommer til en privat bilhandel.  Derfor får du her en guide. Et godt udgangspunkt kan være at bruge NEMbilhandel. Nembilhandel er et gratis online værktøj, der hjælper dig sikkert igennem en privat bilhandel både som køber og som sælger. Især noget som den meget vigtige slutseddel, kan de være behjælpelige med.  

Dig der overvejer at købe en brugt bil

Der skal mange overvejelser til at købe en bil. Skal den være ny? Skal den være brugt? En splinterny bil direkte fra fabrikken er en fordel for dig der vil have det nyeste af det nyeste. Den nyeste teknologi, stil og sikkerhed. Du er også klar på at bruge de penge der skal til, og du er klar på et fremtidigt værditab i stor skala, den dag din bil skal sælges igen. Du kan nemlig aldrig vide, hvad bilen er værd, den dag du vil have en ny, og her kan du derfor møde et stort økonomisk tab. Det er blandt andet her, at en brugt bil er en fordel. En brugt bil er billigere, og derfor kan du også ofte få mere bil, end hvad du ville have råd til af ny bil. Samtidig skal du ikke tænke så meget på et værditab. Til gengæld får du ikke den nyeste bil på markedet, og er nok heller ikke dækket af en fabriksgaranti længere. 

De fleste af os vælger at købe brugt. Når du vælger at det skal være en brugt bil, så er der nogle ting der er vigtige for dig at vide som køber. Først og fremmest bør du altid tjekke bilen, inden du skriver under på noget som helst. Har du udset dig en bil, så start først med at google bilen, og find ud af, hvad andre synes om den. På den måde kan du også se, om prisen passer. Kender du nummerpladen, så tjek også den. I dag findes der et hav af online portaler kun til at tjekke biler. Her kan du indtaste nummerpladeoplysninger, og blive langt klogere på selve den bil, som du kigger på. Du kan se, om bilen er meldt stjålen. Du kan se, hvem der er ejer på bilen. Du kan se, om der er restgæld i bilen. Netop restgæld er meget vigtig, da du som ny ejer af bilen overtager denne gæld.

Du kan også blive klogere på bilens stand, om den har været til syn, og hvad disse syn siger. Derfor kan du også få et estimat på antal kilometer kørt. Dette kan du sammenligne med information fra sælger. Al denne information gør dig klogere på, om din sælger overhovedet er oprigtig. Er din sælger oprigtig, kan du gå videre med købet. Det betyder, at du kan besøge sælger. I denne sammenhæng er det klogt at prøvekøre bilen. Går I herfra videre med købet, handler det om at få styr på slutseddel og omregistrering. 

Dig der overvejer at sælge en brugt bil 

Som sælger kan du starte med at kigge på markedet for at estimere en ordentlig pris på den bil, som du vil sælge. Herefter kan du starte dit sælg og eventuelt sælge den på et online bilforum. Her er en god idé at få taget nogle gode billeder der virkelig viser, hvilken bil det er og hvilken stand den er i. Det handler nemlig om at være oprigtig med oplysninger. Får du en potentiel kunde forbi til en prøvekørsel, så tjek altid om han eller hun har kørekort med. Du bør også køre med i bilen for at sikre dig, at du ikke bliver udsat for et biltyveri. 

Som sælger har du et stort ansvar for slutsedlen, som er den endelige kontrakt mellem dig og køber. Her skal du nedskrive alle oplysninger om bilen, om dig og om køber. Du skal fortælle om bilens stand, kilometer kørt og hvad du eventuelt har gjort ved den. En slutseddel afsluttes med underskrift fra både køber og sælger, og så er bilen solgt, og du kan få dine penge. Herefter har I tre uger til at få bilen omregisteret. Det gør køber eller I sammen gennem SKATs hjemmeside.