Gammelt træ i indkørslen?: Dette skal du vide om træfældning

Gammelt træ i indkørslen?: Dette skal du vide om træfældning

Sponsoreret:

Måske er du en stolt bilejer, der virkelig elsker din bil? Du bruger den hver dag. Når du skal på arbejde, hopper du ind bag rattet. Når børnene skal hentes på skole og fritidshjem og køres til sport og andet, så foregår det i bilen. Og når hele familien drager sydpå på ferie, så lader bilen til at være jeres foretrukne valg. Det er altså stensikkert, at du er afhængig af din bil og sætter høj pris på den. Står din bil eventuelt i en indkørsel eller under et halvtag eller lignende, hvor et stort træ på din grund står ved siden af? Det er et genkendeligt billede for mange husejere, og det er sådan set ikke så underligt. I udgangspunktet er der ikke noget som helst galt med at have et stort træ stående ved siden af sin indkørsel. Problemet melder sig først, hvis det pågældende træ har en del år på bagen og er i fare for at falde ned, hvis det en dag skulle blive stormvejr eller lignende. Hvis dette er tilfældet for dig, så står du altså i en situation, hvor du skal til at overveje at få fældet dit fine gamle træ. Det er fuldstændig op til dig, om det skal blive stående eller ej, men du skal vide, at der kan være flere ulemper ved at lade det blive. Står du derimod og overvejer at få fældet det, så er der et par ting, du bør være opmærksom på før, du giver dig i kast med projektet. For at hjælpe dig en smule på vej, har vi samlet en kort og konkret liste over en række ting, du bør vide om træfældning, når det kommer til et gammelt og vakkelvornt træ i indkørslen. God læselyst!

Kan du gøre det selv?

Det er ganske lovligt at stå for træfældningen derhjemme helt selv. Hvis du har erfaring og værktøj til arbejdet, så kan du sagtens slippe afsted med at fælde træet selv. Langt de fleste har dog ikke lige prøvet dette før, og det kan derfor anbefales at hyre en professionel til arbejdet. På bygga.dk kan du få flere gode tlbud træfældning via linket her.

Det kan betale sig

Du tænker måske, hvorfor du overhovedet skal bruge krudt på at få fjernet et gammelt og flot træ fra din indkørsel? Kort fortalt så kan det blive rigtig dyrt for dig, hvis træet bliver så gammelt, at det en dag vælter ned i bil eller garage. Det er ikke alle forsikringer, der dækker dette, og derfor skal du tage træet seriøst.

Hvad koster det?

Prisen for fældning af et enkelt træ varierer kraftigt. Her kan det koste alt fra 1000 til 7000 kr. alt efter, hvor svær opgaven er. Gør dig et godt overblik over udbuddet af firmaer, og find det tilbud, der passer bedst til dig.