Forskellen på vinter- og sommerdæk fra Yokohama

Sponsoreret:

Forskellen på vinter- og sommerdæk fra Yokohama
Yokohama dæk er det fortrukne valg hos mange danskere, og det er meget muligt, at du også hører til denne gruppe. For mange er dæk til bilen dog et emne, som man ikke ofre meget interesse. Hvis dine dæk også er fra Yokohama, er det måske på tide at lære mere om forskellen på deres vinter- og sommerdæk. Der er nemlig stor forskel på disse to typer dæk, men alligevel viser undersøgelser at op imod 25% af danskerne kører med sommerdæk hele året rundt.

Den basale forskel på vinter- og sommerdæk fra Yokohama
Yokohama dæk er særdeles gode bildæk, men man må ikke overse, at der er stor forskel på deres vinter- og sommerdæk. Deres vinterdæk er generelt blødere end sommerdæk, hvilket betyder, at de stadig bevarer deres fleksibilitet, når temperaturen udenfor daler. Vinterdækkets fleksibilitet betyder, at vejgrebet er markant bedre, hvilket mindsker risikoen for at skride af vejen. Dette påvirker også bremselængden, som er 10 meter kortere, end hvis man kører med sommerdæk om vinteren.
Sommerdæk fra Yokohama er mere enkle end de tilsvarende vinterdæk. Der er flere ensartede flader på sommerdæk, fordi de generelt kører på mere ensartede veje. Dette giver en større kørekomfort og sænker benzinforbruget.

Derfor skal du skifte dæk
Det kan virke fristende at køre på de samme dæk hele året rundt, fordi det virker som en billigere løsning. Dette er dog langtfra virkeligheden, for det er en markant bedre løsning at skifte mellem to sæt Yokohama dæk alt efter årstiden.

Hvis du kører på sommerdæk i vinterhalvåret, så øger du samtidig risikoen for, at du er involveret i et uheld på grund af glatføre. Vinterdæk har 10 meter kortere bremselængde end sommerdæk på glatte veje, og dette er en meget markant forskel.
I teorien kan man køre med vinterdæk om sommeren, men dette er også en rigtig dårlig idé. Vinterdæk har markant bedre vejgreb, og det kan ses på benzinøkonomien. Det er kort sagt dyrt at bruge vinterdæk i sommerhalvåret, for du slider dem også rigtig hurtigt op.

Hav to sæt Yokohama dæk
Den bedste løsning er altid at have to sæt Yokohama dæk, så du kan skifte dem ud i forhold til årstiden. Det er ikke dyrt at få gjort ved en mekaniker, men du kan også vælge selv at gøre det. Det er ikke svært, og du kan være mere tryg, når du kører ud på de isglatte veje.