Derfor skal du sende din bil til skrot

Derfor skal du sende din bil til skrot

Sponsoreret:

Når ens bil har nået sidste salgsdato, så er den instinktive reaktion for mange, at sætte den til salg hos en brugtbilforhandler enten hos en fysisk forhandler eller hos en af de mange onlineforhandlere. Et ofte glemt element, når man skal skille sig af med sin gamle bil, er dens skrotpræmie. Den pågældende bil er nemlig typisk fyldt med værdifulde bildele, hvilket til tider kan give en større indtægt end et potentielt brugtbilsalg.

Hvad er en skrotpræmie?

Termen skrotpræmie kan koges ned til det simple beløb man som bilejer får udbetalt, når ens bil er blevet så gammel at skrotning af bilen er den sidste løsning. Processen iværksættes ved at logge ind på borger med dit NemID, hvor man som privatperson udvælger, hvilken bil der skal skrottes, og hos hvilken autoophugger. Herefter indsendes en skrotansøgning. Når denne ansøgning er godkendt, så afleveres den pågældende bil hos den valgte autoophugger. Leder man efter en skrotpræmie københavn, så finder man en autoophugger i hovedstadsområdet. Det er værd at notere, at bilens nummerplader skal afmeldes, før den kan skrottes. Når ovenstående formaliteter er på plads, og bilen er skrottet, så modtager man en skrotningsattest i sin e-Boks samt en skrotningsgodtgørelse på sin NemKonto. 

Find den bedste pris  

Der kan være en verden til forskel med henblik på, hvad de forskellige autoophuggere tilbyder i forbindelse med prisen. Denne forskel kan først og fremmest findes i, at nogle autoophuggere specialisere sig i bestemte biltyper. Dog findes de mest markante ændringer i den udbetalte skrotpræmie i bilens alder, vægt og om den skal afleveres eller afhentes. Derfor kan man som bilejer med fordel skandere markedet, og danne sig et overblik over, hvilken autoophugger, som giver den bedste pris.  

Sådan udbetales den 

Som allerede nævnt, så modtager du din skrotpræmie, når du har indleveret din bil til skrotning. Typisk vil ophuggervirksomheden stå det for det praktiske, hvilket også indebærer at udstede skrotningsattesten på bilen. Du vil også kunne opleve, at ophuggervirksomheden tilbyder at afmelde bilen hos Motorregistret samt indsende skrotningsattesten. Dog skal man være opmærksom på, at ophuggeren som regel tager et gebyr for ovennævnte ydelser. 

Regler for skrotpræmie 

Før man indlevere sin bil til skrotning, så gælder der en række regler og satser. Gældende for alle benzin og dieselbiler er, at skrotpræmien lyder på 2.200 kr. Denne sats er fastsat af den danske stat. Derudover skal man være opmærksom på, at hvis bilen er afmeldt før d. 1. juli 2000, så kan der ikke udbetales skrotpræmie. Det samme gør sig gældende, hvis bilens totalvægt er over 3.500 kg. Slutteligt kan man ikke modtage en skrotpræmie, hvis det pågældende køretøj er indrettet til befordring af mere end 9 personer inkl. føreren.